Vitaal je werkplezier behouden

als senior-medewerker

 

 Vitaal  je werkplezier behouden als senior-medewerker

 Je leert als senior-medewerker hoe je vitaal en gezond kunt blijven werken en ontwikkelen en hoe je hier meer eigen regie in kunt nemen.

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt van een ieder meer en of langere inzetbaarheid.  In deze training die gericht op het op peil houden van je werkplezier en je inzetbaarheid voor de 2de helft van je loopbaan, leer je hoe je meer de regie kunt nemen.

Tijdens deze training ga je onderzoeken wat jij vanuit je kwaliteiten en competenties bijdraagt op je huidige werk. Je gaat nadenken over wat je mogelijk wil loslaten, wat je wil behouden en wat je verder wil ontwikkelen. Zodat de draagkracht en draaglast in balans is en je energie opdoet in je werk. De trainingen bevat naast groepsopdrachten en oefenen van vaardigheden ook uit individuele opdrachten en reflectietijd.  Op diverse momenten ga je individueel aan de slag met de opdrachten uit je persoonlijk werkplanboek.

Tijdens een afwisselend meerdaags programma leer je bewust vanuit  je kernwaarden te handelen.

Wat is voor jou echt belangrijk voor zowel in werk als privé?

Je leert hoe je je als senior je kwaliteiten en ervaring kunt blijven inzetten.

Je weet je eigen regie te vergroten,  vanuit je persoonlijke doelen, je missie en drijfveren. Hoe om te gaan met veranderingen, nieuwe werkwijze, programma’s.           Je blijven  ontwikkelen en leren houd je betrokken en kun je je kennis en  ervaring inzetten.  Oriënteren op je (nieuwe) kansen de mogelijkheden intern of op de arbeidsmarkt

Doorwerken na je pensioen, wat zijn de regels en de mogelijkheden?

Hoe blijft je fit vitaal met behulp (dagelijkse) lichaamsoefeningen?

Hoe flexibel je pensioen kunt plannen en ga je verdiepen in de diverse regelingen

 Doel

Het resultaat van de training is dat de deelnemer weet, kan, heeft na afloop:

Hoe je je als senior vanuit je competenties je kwaliteiten en ervaring kunt blijven inzetten.

Hoe je regie kunt behouden bij de veranderingen, tijdens je tweede loopbaanfase.

Wat je vitale leefstijl is, hoe je nu wat ouder bent omgaat met stress, wat energie kost en waar je juist energie van krijgt, zodat je gezond en met plezier kunt blijft werken

Hoe je je deze loopbaanfase wilt invullen vanuit een nieuw perspectief, een leven lang leren.

Je weet welke (pensioen)regelingen er zijn, vanuit je persoonlijk planning kun je een passende bijdrage leveren aan de arbeidsmarkt.

 

Doelgroep

Professionals uitvoerenden en leidinggevenden vanaf ongeveer 50 jaar die hun kwaliteiten, kennis en ervaring optimaal en bewust willen blijven inzetten. Mensen die willen overstappen naar ander werk of zelfstandig ondernemer willen worden.

 

Omvang, data en tijd

12 dagdelen  

3, 4, 5, 6 en 7 oktober 2022

8, 9, 10, 11, 12 mei 2023

Certificaat

Deelnemers ontvangen na het volgen van de trainining een certificaat als bewijs van deelname. Incompany heeft het keurmerk van CRKBO en is aangesloten bij de NOBCO.

PE punten zijn aangevraagd het Registerplein en SKJ

Informatie /aanmelden: Vitaal werkplezier senior-medewerker