Selecteer een pagina

Workshows

Een leuke en leerzame manier om
met elkaar in gesprek te gaan
over opvoeden

Directeur, Basisonderwijs

Tijdens het uitspelen van de diverse situaties worden de dilemma’s goed en herkenbaar neergezet

Leerkracht, Voortgezet onderwijs

Opvoed Workshow

 

Wat is de Opvoed Workshow?

Tijdens de Opvoed workshow staat communiceren met kinderen / pubers centraal. We behandelen thema’s die in hun leven een belangrijke rol spelen. Zoals het gebruik van multimedia, regels, omgaan met geld, huiswerk en ook wanneer er spanningen in huis zijn. Met acteurs en een gespreksleider schetsen we via korte scènes een herkenbaar en soms confronterend beeld over hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toegaat. De afgelopen jaren hebben we voor diverse organisaties de Opvoed Workshow mogen opvoeren. Zoals tijdens ouderavonden in het basis- en voortgezet onderwijs, de kinderopvang. Ook vanuit vrijwilligersorganisaties komen er steeds meer vragen binnen, zoals  gemeentelijke welzijnsorganisties, bijvoorbeeld Home-start. Voor het vrijwilligerswerk en zorginstellingen bieden we de Vrijwilligers Workshow aan, zie de  volgende pagina hieronder.

 

Werkwijze

Tijdens de Opvoed Workshow wordt een interactieve deelname van de aanwezigen verwacht. Door o.a. informatie uit te wisselen en bijvoorbeeld bij de Opvoedquiz. De humor leert u relativeren en zet u aan het denken.

Na de bijeenkomst is opvoeden een stuk leuker geworden!

 

Doelgroep

Onderwijs/ Kinderopvang/ Welzijn organisaties

 

Omvang, data en tijd

De Opvoedworkshow duurt ongeveer 1,5 uur

Aantal personen: 20-120 personen

Datum: In overleg

 

Kosten

€795,- exclusief reiskosten, € 0,34 per km. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Vrijblijvende offerte: Opvoed Workshow

” Ik vond jullie aansluiting bij Home-Start heel treffend en daardoor ook erg herkenbaar voor de vrijwilligers. Een mooie en waardevolle manier om de scholing van de vrijwilligers op peil te houden! “

Coördinator, Home-Start Ede

” Fijn om tips te krijgen waar ik zelf nog niet aan gedacht had “

Ouder van pre puber

 Vrijwilligers Workshow

 

Begrijpen en begrepen worden

Een onderwerp waarmee we als vrijwilligers dagelijks bezig zijn.  En waar we in contact met anderen veel ervaringen mee op doen.  En soms bereik je ander wel maar soms ook niet. Begrijpen we zijn/haar boodschap?  Wat als er steeds misverstanden zijn? Of wanneer je steeds overvraagd wordt en het lastig is om grenzen aan te geven?

Een boeiend onderwerp, waar we allemaal mee te maken hebben. Het beloofd een interactieve avond te worden waarbij acteur(s) en een gespreksleider via korte scènes een herkenbaar praktijksituaties schetsen. Van de deelnemers wordt vervolgens gevraagd mee te denken in hoe te reageren in de situatie hoe het anders/effectiever kan.

Werkwijze

Vooraf wordt met de opdrachtgever het programma bepaald en worden de uit te spelen praktijksituaties doorgesproken.

Deze avond wordt verzorgd door Andries Scherpenzeel, van InCompany training & coaching samen met een trainingsacteur.

Wanneer u wilt dat we deze avond voor u verzorgen nemen we eerst het programma met u door en vervolgens sturen wij u een opdrachtbevestiging met daarin de nader te palen afspraken als datum locatie en tijd e.d.

 

Doelgroep

Vrijwilligers, zorginstellingen, thuiszorg, maatschappelijk opvang, home-start, hospice welzijnsorganisaties, ouderenzorg enz.

 

Omvang, data en tijd

In overleg en meestal op locatie van de opdrachtgever.

 

Kosten

Voorbereiding en uitvoering thema-avond € 795,-   Vrij van BTW.                                             Plus reiskosten a € 0,34 per kilometer.
Neem contact met ons op voor meer informatie!

Vrijblijvende offerte: Vrijwilligers Workshow