Selecteer een pagina

Stop agressie

Stop agressie

In het onderwijs maar ook daarbuiten zie je dat mensen over grenzen van anderen heen gaan in het omgaan met elkaar. Medewerkers kunnen worden geconfronteerd met vervelende opmerkingen, beledigingen en soms regelrecht agressief gedrag van leerlingen, ouders/ verzorgers.

Waar leg ik de grens? Wat accepteer ik wel en niet? Wat doet agressie met mij en hoe reageer ik op agressie? Hoe te reageren met behup van de Roos van Leary? Deze onderwerpen worden besproken tijdens de training.

Tijdens de training leren de deelnemers welke vaardigheden ze het beste kunnen gebruiken in hun reactie op agressief gedrag en welke houding ze het beste kunnen aannemen om escalatie te voorkomen.

Competenties die aan bod komen:

  • Fysieke technieken gericht op zelfcontrole.
  • Empatisch de-escalerend optreden
  • Assertief de-escalerend optreden

 

Werkwijze

Door middel van kennisoverdracht & tijdens de training zal er veel oefening met een trainingsacteur plaatsvinden, zodat de deelnemers weerbaar terugkeren in de praktijk.

 

Doelgroep

Medewerkers in onderwijs en onderwijs ondersteunend personeel

 

Omvang, data en tijd

De training kan binnen de eigen setting plaats vinden (in company). De training kan flexibel worden aangepast aan de situatie en behoeften van de instelling. Deze training omvat minimaal 4 dagdelen van 3 uur, afhankelijk van de vraag. Data, tijden en omvang kunnen in overleg worden bepaald.

Vrijblijvende offerte: Stop agressie