Training Meer Zelfregie

Training ‘Meer Zelfregie’

Ieder mens heeft behoefte om te doen wat bij hem of haar past en wil leven vanuit eigen regie. Er is een behoefte om van betekenisvol te zijn en een bijdrage kunnen leveren aan het grote geheel.

Vanuit zelfreflectie kan je blijven ontwikkelen en vooral meer doen wat belangrijk voor je is. Mensen stralen meer inspiratie uit wanneer ze afgestemd zijn op hun kwaliteiten. Doen waar je goed in bent levert nieuwe energie op!

Het zelfregieprogramma heeft al veel deelnemers geholpen om de regie te pakken te krijgen in hun werk en/of privéleven.

Het zelfregiemodel

Tijdens de training ‘Meer zelfregie’ ga je door middel van het zelfregiemodel verdiepen in wat echt belangrijk voor je is. Vanuit zelfkennis helpen we je stap voor stap verder om doelgericht je zelfregie te vergroten.

Het zelfregiemodel bestaat uit zes pijlers die we tijdens de training stap voor stap gaan doorlopen. 

  • De eerste stap die we onderzoeken is; Wat je visie Wat is belangrijk voor je? Het gaat om de vraag wat je wilt bereiken en waar je voor wilt gaan.
  • Vervolgens maak je je missie helder; Welk doel heb je voor ogen, waar sta je voor?
  • Bij de volgende stap ga je na wat je kwaliteiten zijn die je kunt inzetten om je visie & missie te bereiken.
  • Bij het onderwerp eigenaarschap bekijken we waar je wel of niet invloed op wilt hebben. Wat is jouw verantwoordelijkheid? Het is belangrijk om zelf de regie te houden.
  • Een belangrijke stap is om te onderzoeken waar jij energie van krijgt en wat je motiveert. Dit zijn drijfveren waar je op terug kan vallen.
  • Tot slot breng je je sociale netwerk in kaart; welke mensen zijn belangrijk voor je, wie ondersteunen jou in je missie of wie stellen kritische vragen? En natuurlijk ben jij ook betekenis voor anderen. Zo ben je je bewust van jouw bijdrage aan het groter geheel.

Programma
Tijdens een afwisselend programma ga je intensief en doelgericht aan de slag. Vanuit zelfkennis helpen we je stap voor stap verder, om doelgericht zelfregie te vergroten. 

Tijdens de training  gaan we aan de slag met individuele- en groepsopdrachten, want onze ervaring is dat je vooral leert door te doen. Je komt terug met jouw persoonlijk werkplanboek waarmee je direct aan de slag kunt in de dagelijkse praktijk.

Doelgroep:

Voor iedereen die zelfregie wil vergroten in zijn werk en/of privéleven.

De training wordt op basis van maatwerk aangeboden:

  • Individueel coaching traject
  • Groepstraining

Omvang, data en tijd

In overleg met opdrachtgever

Duur:
3-6 Dagdelen

Investering:

Vraag een vrijblijvende offerte op.

 Bijdrage investering en kortingsregeling

Via je werkgever kun je gebruik maken van je professionaliseringsgelden en regelingen voor duurzame inzetbaarheid in zetten. Je kunt het programma laten opnemen in je Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), ook bij een re-integratietraject kun je dit programma opvoeren.

Er bestaan mogelijkheden om ons programma in het kader van je ontwikkeling fiscaal aftrekbaar te maken. Laat je hierover informeren door je accountant of belastingconsulent.

Vrijblijvende offerte: Training Meer Zelfregie